Ullared

Shopping på Gekås Ullared har blivit en väldigt populär upplevelse för oss svenskar.

Folk från alla platser i landet tar sig hit för billig shopping och varuhuset drar till dig mer än 5 miljoner kunder per år.

Hit kommer folk för en heldags shopping men många delar oftast upp dagarna och stannar några nätter och passar på att få lite semester tid på Ullareds camping.

Populärt efter tv-programmet

Ullared är som sagt ett populärt ställe med mycket folk och sen programmet om varuhuset startade är det många som vill hit.

Så då det är många människor som har samma tanke som du när de kommer till att åka dit så kommer här några bra tips att tänka på för att du ska få de bästa besöket som möjligt:

Tips nummer 1:

Planera när du ska åka dit. Tänk igenom vilken dag som är bäst att åka och de dagar som de är minst folk. Vecka 28-33 och 38-50 är de högsäsong på Ullared vilken kanske inte är de smartaste datumen du kan välja om du vill ha så lite människor där samtidigt som dig som möjligt. Även regniga dagar och innan jul då alla spenderar sina dagar i affärerna. De bästa dagarna är att åka på lågsäsong som är runt skolavslutningarna och skolstarterna och runt veckorna 1-10, på så sätt slipper du lättast köer och stressen. Du kan också gå in på deras hemsida för att kolla deras webbkamera och se hur långa köer de är, eller ringa och fråga till deras kötelefon.

2:

Åker du dit över dagen och inte ska spendera mer än en dag här är de bra att planera din shopping. Tänk på vad de är du behöver och vad du verkligen vill ha då de finns en stor risk att du inte kommer hinna gå igenom hela varuhuset. De är också en smart ide att lägga en budget du inte får överstiga då det finns en hel del saker här och är väldigt lätt att köpa med sig lite för mycket hem.

3:

Kom med en laddad mobil då ni säkerligen kommer tappa bort varandra på dessa 35 000 kvadratmeter. De är stort och man vill oftast till olika ställen och kolla på olika saker vilket oftast resulterar i att man tappar bort varandra. Har ni barn med är är de alltid en smart ide att skriva upp telefonnumret på deras armar.

4:

Tänk på vad du kommer behöva längre fram på året. Har du några som fyller år om någon månad eller hittar du en bra julklapp? Bor du långt bort och har åkt en lång sträcka för att komma till Ullared är det alltid smart att köpa på sig så mycket som möjligt när du väl är där, även om de är flera månader kvar till julafton.

5:

Kolla upp allas storlekar, mät dina barns fötter och längder osv, ska du planerat att köpa tex julklappar till barnen och åkt en lång väg är de aldrig kul om storlekarna inte skulle passa när du väl ger bort de.

6:

Ett sista tips är för dig som har planerat att stanna några dagar och behöver någonstans att sova. Vare sig de är på hotellen som ligger bredvid eller Ullareds camping alla ser på tv är de en bra ide att boka i förväg då många tänker precis som dig och behöver en plats att spendera natten.

Håkan Dahlström Photography
Håkan Dahlström Photography