Stockholm

Stockholm, också känd som Sveriges huvudstad. Det är en stad vi alla svenskar dras till men också ett ställe många från utlandet besöker och tycker är ett av de vackrare städer de sett.

Består av olika stadsdelar

Stockholm består av flera olika stadsdelar där du alltid kan hitta saker att göra.

Du har bl.a gamla stan som är den stadsdel i staden som är äldst. Här hittar du en massa sevärdheter som bla. Kungliga slottet och här spenderar du enkelt en hel del tid. Att bara gå längst huvudgatorna Västerlånggatan och Österlånggatan gör att du får se de mysiga och härliga som gamla stan har att erbjuda, men för att få se de där lilla extra och speciella borde du ta en titt in på någon av de mindre gatorna som finns där runt om.

Medan du är i gamla stan och promenerar ska du passa på att ta en mat- eller fika -paus på någon av de alla mysiga restauranger och cafeer som finns i området.

Många olika sevärdheter och besöksmål

Ett annat område är djurgården, där finns massa museum och saker att göra.

Du har allt från Grönalund som är Stockholms nöjespark fylld med karuseller och annat skoj, till skansen där du kan kolla på bl.a massa olika djur.

Som sagt finns även en hel del museum här, du kan hitta något för alla åldrar. Du har tillexempel Aquaria vattenmuseum där du får besöka vattnets värld och får se både små fiskar och deras liv till stora hajar.

En annan rolig sak för barnen är Junibacken, där får du följa med in i Astrid lindgrens sagor och en hel del andra kända barnfigurer från dina favoritböcker som liten.

För de lite äldre och mer musikintresserade människorna har du även ABBA the museum på Djurgården. Du får följa med in i ABBAs historia, lyssna när de pratar om deras framgångsrika karriär och deras bästa stunder, du kan även pröva på hur det är att vara ABBAs femte medlem.

Fotografiska ett populärt besöksmål

En väldigt populär sak att göra när du besöker Stockholm är att besöka Fotografiska. Det är en av de sevärdheter som är mycket omtyckt i staden och har över 500 000 besökare och cirka 15-20 större utställningar per år.

Här hittar du utställningar från både stora, kända fotografer till de mer nya namnen och du kan hitta en massa bilder som kommer att inspirerar dig.

Förutom fotografier och utställningar som är de som fotografiska handlar mest om så har de även en hel del föreläsningar, fotokurser, workshops mm de erbjuder. Du hittar också cafe och resturang här om du vill ta en paus i ditt tittande.

Härlig stad alla årstider

Stockholm är en mycket härlig stad att besöka alla tider på året men kommer du hit på sommaren får du va med om de där lilla extra.

Alla mysiga, gröna parker som är perfekt att ha picknick med vännerna en solig dag på, uteserveringar för en bra lunch eller en eftermiddags-drink efter jobbet, en hel del festivaler, köpa med sig en glass och sätta sig på en brygga och kolla ut på de glittrande vattnet och sen avsluta kvällarna på någon av de populära nattklubbarna som bara har öppet på sommaren, som bland annat styr väldigt populära dagsfester.

 

stockholm-972573_1920