New York

Tycker du om storstäder, ha mycket människor runt om dig, bra shopping och ett ställe där du alltid har något att göra är New York definitivt något för dig.

I staden bor 8,2 miljoner människor och anses vara den stad i USA som har flest invånare, vilket säger sig själv att det är ganska populärt.

Staden som aldrig sover

I New York händer de saker hela tiden, du kan alltid hitta på något att göra och du behöver aldrig ha tråkigt.  Staden kallas ” staden som aldrig sover” av en anledning och det är en av många orsaker varför så många människor gillar denna plats.

Även om de är väldigt många som bor här har staden väldigt mycket turister. Staden passar för människor i alla åldrar och de är ett perfekt ställe att resa på din semester. Vill du komma bort på en party-resa med tjejgänget, åka iväg för shopping och turistande med familjen eller kanske bara njuta av den livliga staden har du hittat rätt, här kan du verkligen hitta något för alla typer.

Se helheten och gör en plan

När du reser vill du oftast få ut så mycket som möjligt av din resa och hinna se och pröva på så många olika saker du bara kan. Eftersom de finns hur mycket som helst att välja mellan är det bra att se över helheten och lägga upp en plan på vad de är du vill göra under din tid du är där, eller så väljer du att vara spontan och ta dag efter dag, de funkar ju självklart också. Du vet ju oftast själv vad du gillar och har för intressen, vad du har för budget att spendera och hur mycket tid du har på dig och därför passar inte allt alla. Men här kommer en lista av några saker du kan göra när du besöker New York:

Ett väldigt bra sätt för dig att se staden är genom en Hop on Hop off buss. En rundtur genom staden på en av dessa bussar ger dig möjligheten att se väldigt många platser. Tar du denna tur första dagen har du då även lättare att hitta de platser du kanske vill ta en närmare titt av och du kan då besöka dessa platser någon av de andra dagarna.

En annan grej för de som inte tycker en rundtur på en buss är tillräckligt, utan vill slå på stort är att åka helikopter över Manhattan. En oförglömlig upplevelse där du får åka på en tur på ca 15 minuter och se New York från ett helt annat perspektiv.

Sevärdheter i New York

Central Park är ett måste när du är i New York. En stor park mitt i staden där du kommer bort från all trafik och höga hus. Hela parken är väldigt stor och har flera olika delar. För att hinna med allt behöver du egentligen mer än en dag men att besöka några av delarna hinner man alltid med.

Central Park är med i många filmer så du kommer säkerligen känna igen delar från dina favoritfilmer när du går här.

Eller varför inte ta en båttur runt Manhattan? Full Manhattan Island boat tour tar cirka 2,5 timmar och då får du se Manhattan och en massa sevärdheter på samma gång, bl.a frihetsgudinnan.

Några andra saker du kan göra är att ta en promenad över Brooklyn Bridge, besöka stadens alla populära nattklubbar, gå runt på Times Square bland alla tusentals turister och höghus, äta en riktig brunch men amerikanska pannkakor och allt du kan tänkas vela äta, du kan egentligen bara sätta dig en hel dag och kolla på människor i denna stad för att underhålla dig själv.

taxi-cab-381233_1920